AGENDA

29th meeting of the Photon Science Committee

Thursday-Friday, 11-12 October 2018, at DESY in Hamburg Chair: C. David

Thursday 11 October 2018

Building 1, seminar room 1

Time		TOP		Speaker	Lead speaker			
8:40			Transfer from hotel to DESY					
General								
9:00	20 min	1	Introduction (PSC closed session)		C. David			
9:20	10 min	2	Approval of the agenda, approval of the minutes (<i>PSC closed session</i>)		C. David			
9:30	30 + 20 min	3	Report on DESY Photon Science activities and strategy	E. Weckert	C. David			
10:20	30 min		Coffee break					
	FEL							
10:50	20 + 20 min	4	Status FLASH (and future developments)	E. Plönjes	S. Eisebitt			
11:30	40 min	5	PSC closed session		C. David			
12:10	75 min	75 min Lunch (seats reserved in the DESY Bistro) PSC members photo session (bldg. 1, foyer)						
Storage rings								
13:25	20 + 20 min	6	Status PETRA III and PETRA extension (incl. short report on P62 TDR)	C. Schroer	H. Reichert			
14:05	15 +15 min	7	Updated overview on HZG activities at DESY	M. Müller	S. Vogt			
14:35			Short break					
	Cross-sectional topics							
14:45	15 + 15 min	8	Computing and data analysis at DESY Photon Science (DMA, CDCS, DASHH)	S. Aplin	T. Pfeifer			
15:15	25 +25 min	9	Innovation and technology transfer strategy	A. Willner	T. Schröder			
16:05	25 min		Coffee break					
16:30	60 min	10	Lab visit – Detector systems	H. Graafsma	B. Schmitt			
17:30	90 min	11	PSC closed session		C. David			
19:00			Dinner (DESY Bistro)					



Friday, 12 October 2018

Building 1, seminar room 1

Time				Speaker	Lead speaker			
8:30			Transfer from Hotel to DESY					
	PETRA IV CDR							
8:50	10 min	12	Executive meeting (PSC closed session)		C. David			
9:00	15 + 15 min	13	PETRA IV CDR – Introduction, strategic embedding and research environment	C. Schroer	H. Reichert			
9:30	80 min	14	PETRA IV CDR - Discussion Science and Industrial cases * (8 sections/aspects with 10 minutes each)	* See below	See below*			
	20 min		coffee break					
Closing session								
11:10	10 min	15	Dates of the next meetings $11^{th} - 12^{th}$ of April 2019 (30 th PSC meeting) $10^{th} - 11^{th}$ of October 2019 (31 st PSC meeting) $23^{rd} - 24^{th}$ of April 2020 (32 nd PSC meeting) – tentative, to be approved		C. David			
11:20	10 min	16	Miscellaneous		C. David			
11:30	60 min	17	PSC closed session		C. David			
12:30	30 min	18	Close-out (with DESY Directors)		C. David			
13:00	60 min		Lunch in Foyer of Building 1					
14:00			End of the meeting					

* TOP 14 - Feedback PETRA IV CDR:

The science case part of the CDR consists of 5 research sections and one chapter on enabling technology. Moreover there is a section on innovation and technology transfer. These chapters will be provided to all the PSC members. We would ask them to go through the chapter and aspects according to the plan below, and give feedback as sparring partner during the PSC meeting. Together with sending the chapters, we will provide more precise questions and points to which we would value the input of PSC.

Section / Aspect	PSC members
Section Energy	B. Schmitt, K. Grunwaldt
Section Life & Health	G. Evans, S. Eisebitt
Section Transport & Technology	E. Lundgren, S. Vogt
Section Earth & Environment	A. Pearson, A. Somogyi
Section Information & Materials for Information technology	T. Pfeifer, M. Denecke
Chapter Methods Enabling New Science with PETRA IV	S. Huotari, D. Rupp
Overall impression (all parts, but more superficial)	C. David, H. Reichert
Section Innovation, Technology and Transfer and corresponding paragraphs in all chapters	T. Schröder, M. Kiskinova