AGENDA

30th meeting of the Photon Science Committee



Thursday-Friday, 11-12 April 2019, at DESY in Hamburg

Chair: C. David

Thursday 11 April 2019

Building 1, seminar room 1

Time		TOP		Speaker	Lead speaker					
8:40			Transfer from hotel to DESY							
General										
9:00	20 min	1	Introduction (PSC closed session)		C. David					
9:20	10 min	2	Approval of the agenda, approval of the minutes (PSC closed session)		C. David					
9:30	45 + 30 min	3	Report on DESY Photon Science activities and strategy (incl. POF IV proposal)	E. Weckert	C. David					
10:45	30 min		Coffee break							
Storage rings										
		4	PETRA III beamline for Bio-Imaging and Diffraction (P11)		S. Vogt					
11:15	5 min		Presentation of beamline	A. Burkhardt						
	10+10 min		Report on beamline review by PSC member	S. Vogt						
		5	EMBL beamlines at PETRA III (P12-14)		G. Evans					
11:40	10 min		Biological small-angle X-ray scattering	D. Svergun						
	10 min		Macromolecular crystallography	T. Schneider						
	10+10 min		Report on beamline review by PSC member	G. Evans						
12:20	12:20 75 min Lunch (DESY Bistro) and PSC members photo session (bldg. 1, foyer)									
13:35	35 min	6	PSC closed session		C. David					
14:10	30 + 30 min	7	Status PETRA III (incl. PETRA IV)	O. Seeck	H. Reichert					
	FELs									
15:10	20+20	8	Status FLASH	R. Treusch	D. Rupp					
15:50	30 min		Coffee break							
	Detectors and lasers									
16:20	15 + 15 min	9	Detector developments	H. Graafsma	B. Schmidt					
16:50	15 + 5 min	10	Report by LAC chair (via video conference)	J. Zuegel	T. Pfeifer					
17:10	90 min	11	PSC closed session		C. David					
18:40			Transfer to restaurant							
19:00			Dinner (Röperhof)							

Friday, 12 April 2019

Building 1, seminar room 1

Time				Speaker	Lead speaker			
8:30			Transfer from Hotel to DESY					
FLASH2020+ CDR and introduction new lead scientist								
8:50	10 min	12	Executive meeting (PSC closed session)		C. David			
9:00	15 + 45 min	13	FLASH2020+ CDR	W. Wurth	S. Eisebitt			
10:00	15 + 15 min	14	Theory of ultrafast processes with X-ray light	N. Rohringer	T. Pfeifer			
10:30	30 min		coffee break					
Closing session								
11:00	10 min	15	Dates of the next meetings 11 th – 12 th of June 2019 (SC meeting) 10 th – 11 th of October 2019 (31 st PSC meeting) 2 nd – 3 rd of December 2019 (SC meeting) 26 th - 27 th March 2020 (32 nd PSC meeting) 8 th – 9 th October 2020 (33 rd PSC meeting, suggestion)		C. David			
11:10	10 min	16	Miscellaneous		C. David			
11:20	70 min	17	PSC closed session		C. David			
12:30	30 min	18	Close-out (with DESY Directors)		C. David			
13:00	60 min	Lunch in Foyer of Building 1						
14:00			End of the meeting					