AGENDA

22nd Meeting of the Photon Science Committee

Thursday-Friday, 7-8 May 2015, at DESY in Hamburg

Dinner

Chair: M. Drescher

Thursday, 7 May 2015

Lead speaker Time Speaker Executive meeting (closed session of the PSC PSC Chair 1 9:00 20 min members, in particular concerning the road map M. Drescher (M. Drescher) discussion: are there still open questions?) Welcome, approval of the agenda, approval 2 9:20 M. Drescher 10 min of the minutes Report on photon science activities at DESY 3 9:30 40 + 10 min E. Weckert M. A. Denecke (including questions to the PSC) Coffee break PETRA III and PETRA III extension: status 4 10:40 C. Schroer H.Reichert 30 + 10 min report Status P61 - "Extreme conditions using large 11:20 $15 + 5 \min$ 5 N. Nishiyama H. Poulsen volume press" part, TDR review on 5 June 2015 In-house activities and developments: 11:40 6 F. Kärtner 30 + 10 min M. Drescher a. Ultrafast Optics and X-Rays Lunch (seats reserved in the DESY Bistro) 13:20 7 FLASH and FLASH II: status report W. Wurth 30 + 10 min S. Eisebitt In-house activities and developments: 14:00 20 +10min 8 D. Rolles M. Kiskinova b. The experimental station CAMP at FLASH In-house activities and developments: 14:30 10 R. Santra C. David 30 + 10 min c. Electronic structure in high-intensity x-ray fields Coffee break Slot free (to continue and conclude discussion on M. Drescher/ M. 15:30 11 30 min photon road map) A. Denecke 12 Closed session of the PSC 16:00 60 min M. Drescher 13 Visit of laser laboratories 17:00 90 min



Building 1, seminar room 1

Friday, 8 May 2015

Building 1, seminar room 1

Time				Speaker	Lead speaker
9:00	30 + 10 min		European XFEL : status report	M. Altarelli	S. Eisebitt/ M. Kiskinova
9:40	10 min		short break		
9:50	10+10 min		Report from Laser Advisory Committee	U. Morgner (chair LAC)	M. Drescher
10:10	10 min	17	Dates of the next meetings (October 2016) October 6-7, 2015 (in house research assessment); October 8-9, 2015 (23 rd PSC meeting); May 2-3, 2016 (24 th PSC meeting)		M. Drescher
10:20	10 min	18	Miscellaneous (new PSC members)		M. Drescher
10:30	60 min	19	Closed Session of the PSC		M. Drescher
11:30	30 min	20	Close-out (with DESY Directors)		M. Drescher
12:00			Light lunch and end of the meeting		