AGENDA

33nd meeting of the Photon Science Committee

Thursday-Friday, 8-9 October 2020, as videoconference



Chair: C. David

Thursday 8 October 2020

Videoconference

Time (CEST)	Duration	TOP		Speaker	Lead speaker
12:45	15 min		Login/Check of communication equipment		
13:00	20 min	1	Introduction (PSC closed session)		C. David
13:20	10 min	2	Approval of the agenda, approval of the minutes (PSC closed session)		C. David
13:30	30 + 30 min	3	DESY Photon Science activities & strategy	E. Weckert	C. David
14:30	25 + 25 min	4	Status PETRA IV	C. Schroer	H. Reichert
15:20	40 min	Coffee i. ii. iii. iv. v.	e break with parallel Zoom Rooms (Links below): FS management (Weckert & interested PSC members and guests) PETRA III (Schroer, Seeck, Wille & interested PSC members and guests) FLASH (Beye, Treusch & interested PSC members and guests) PSC Closed (only for PSC members) Open (Open exchange for PSC members and guests)		
16:00	5 min	5	Imaging strategy overview	C. Schroer	S. Vogt
16:05	15 +15 min	6	Imaging strategy - HZG	M. Müller	E. Lundgren
16:35	15 +15 min	7	Imaging strategy - EMBL	T. Schneider	A. Somogyi
17:05	15 +15 min	8	Imaging strategy - CSSB	K. Grünewald	S. Köster
17:35	15 +15 min	9	Imaging strategy update - DESY	C. Schroer	S. Vogt
18:05	25 min	Break			
			PETRA III beamline P05		
18:30	10 min	10	Presentation of beamline	F. Wilde and C. Krywka	S. Vogt
	10 + 10 min		Report on beamline review by PSC member	S. Vogt	
19:00	60 min	11	PSC closed session		C. David
20:00			End of day 1		

Time	Duration	TOP		Speaker	Lead speaker	
12:45	15 min		Login/Check of communication equipment			
13:00	10 min	12	Executive meeting (PSC closed session)		C. David	
13:10	20 + 20 min	13	Status PETRA III	O. Seeck	JD. Grunwaldt	
13:50			PETRA III beamline P09			
	5 min	14	Presentation of beamline	S. Francoual	S. Huotari	
	10 +10 min		Report on beamline review by PSC member	S. Huotari		
14:15			PETRA III beamline P08			
	5 min	15	Presentation of beamline	F. Bertram	T. Schröder	
	10 + 10 min		Report on beamline review by PSC member	T. Schröder		
14:40	25 + 15 min	16	Status FLASH + FLASH2020+	M. Beye	D. Rupp	
15:20	40 min		Coffee break with parallel Zoom Rooms (Links below): i. FS Science (Weckert, Rossnagel & interested PSC members and guests) ii. PETRA III operation (Seeck, Wille & interested PSC members and guests) iii. FLASH (Beye, Treusch & interested PSC members and guests) iv. PSC Closed (only for PSC members) v. Open (Open exchange for PSC members and guests)			
16:00	40 min	17	PSC closed session			
16:40	20 + 10 min	18	Soft X-ray spectroscopy of quantum materials	K. Rossnagel	S. Eisebitt	
17:10	15 + 5 min	19	LAC report	J. Zuegel	T. Pfeifer	
17:30	30 min		Break			
Closing session						
18:00	10 min	20	Dates of the next meetings $23^{rd} - 24^{th} \text{ November 2020 (SC meeting)}$ $8^{th} - 9^{th} \text{ April 2021 (34}^{th} \text{ PSC meeting)}$ $7^{th} - 8^{th} \text{ October 2021 (35}^{th} \text{ PSC meeting)}$ $7^{th} - 8^{th} \text{ April 2022 (36th PSC meeting - tentative)}$		C. David	
18:10	10 min	21	Miscellaneous		C. David	
18:20	40 min	22	PSC closed session		C. David	
19:00	30 min	23	Close-out (with DESY Directors)		C. David	
19:30			End of the meeting			

Coffee break room	Login
i. FS management (Thursday) & FS science (Friday)	https://desy.zoom.us/j/93735194686
	Meeting ID: 937 3519 4686; Passcode: 389358
ii. PETRA III	https://desy.zoom.us/j/92084256101
	Meeting ID: 920 8425 6101; Passcode: PETRAIII
iii. FLASH	https://desy.zoom.us/j/97462248224
	Meeting-ID: 974 6224 8224; Passcode: 654647
v. open/general	https://desy.zoom.us/j/91092922040
	Meeting ID: 910 9292 2040; Passcode: 869923