AGENDA

31th meeting of the Photon Science Committee



Thursday-Friday, 10-11 October 2019, at DESY in Hamburg

Chair: C. David

Thursday 10 October 2019

Building 1, seminar room 1

Time		TOP		Speaker	Lead speaker				
8:40			Transfer from hotel to DESY						
General									
9:00	20 min	1	Introduction (PSC closed session)		C. David				
9:20	10 min	2	Approval of the agenda, approval of the minutes (PSC closed session)		C. David				
9:30	40 + 30 min	3	Report on DESY Photon Science activities and strategy	E. Weckert	C. David				
10:40	30 min		Coffee break						
FELs									
11:10	30 + 30	4	Status FLASH and FLASH2020+	R. Treusch	T. Pfeifer				
			FLASH beamline BL1						
12:10	5 min	5	Presentation of beamline	B. Erk	D. Rupp				
	10+10 min		Report on beamline review by PSC member	D. Rupp					
12:35	75 min Lunch (DESY Bistro) and PSC members photo session (bldg. 1, foyer)								
13:50	30 min	6	PSC closed session						
Storage rings									
14:20	45 + 30 min	7	Status PETRA III and PETRA IV CDR	C. Schroer	H. Reichert				
15:35	30 min		Coffee break						
16:05	85 min	8	Tour PETRA III experimental hall Ada Yonath (extension)	O. Seeck	E. Lundgren				
17:30	90 min	9	PSC closed session		C. David				
19:00			Dinner (DESY bistro)						

Friday, 11 October 2019

Building 1, seminar room 1

Time			Speaker	Lead speaker
8:30		Transfer from Hotel to DESY		

	Imaging strategy and introduction new lead scientist								
8:50	10 min		C. David						
9:00	20 + 15	10	Executive meeting (PSC closed session)	M. Schnell	T. Pfeifer				
9.00	min 25 + 25	1 1	Spectroscopy of molecular processes	w. Schneil	1. Piellei				
9:35	25 + 25 min	12	Imaging strategy	C. Schroer	A. Somogyi				
10:25	30 min		coffee break						
	Closing session								
10:55	10 min	13	Dates of the next meetings $2^{nd} - 3^{rd} \text{ of December 2019 (SC meeting)}$ $26^{th} - 27^{th} \text{ March 2020 (}32^{nd} \text{ PSC meeting)}$ $8^{th} - 9^{th} \text{ October 2020 (}33^{rd} \text{ PSC meeting)}$		C. David				
11:05	15 min	14	Miscellaneous		C. David				
11:20	70 min	15	PSC closed session		C. David				
12:30	30 min	16	Close-out (with DESY Directors)		C. David				
13:00	60 min		Lunch in Foyer of Building 1						
14:00			End of the meeting						