# AGENDA

# **36<sup>th</sup> meeting of the Photon Science Committee**

Thursday-Friday, 7-8 April 2022, as videoconference

DESY.

Chair: C. David

### Thursday 7 April 2022

### Videoconference

Time (CEST)	Duration	TOP		Speaker	Chair		
12:45	15 min		Login/Check of communication equipment				
13:00	10 min	1	Introduction, approval of the agenda, approval of the minutes ( <i>PSC closed</i> session)		C. David		
13:10	30 + 30 min	2	DESY Photon Science activities & strategy	E. Weckert	C. David		
14:10	20 + 20 min	3	Status PETRA III	HC. Wille	J. Lüning		
14:50	20 + 20 min	4	Status PETRA IV project	C. Schroer	S. Vogt		
15:30	40 min	Break with parallel Zoom rooms					
16:10	30 min	5	PSC closed session		C. David		
16:40	15 + 10 min	6	LAC report	J. Zuegel	D. Rupp		
17:05	20 + 20 min	7	Status FLASH	M. Beye	T. Pfeifer		
17:45	20 + 20 min	8	Status FLASH2020+	L. Schaper	S. Eisebitt		
18:25	15 min	Break					
18:40	60 min	9	PSC closed session		C. David		
19:40			End of day 1				

#### Friday, 8 April 2022

Videoconference

Time	Duration	TOP		Speaker	Chair
12:45	15 min		Login/Check of communication equipment		
13:00	10 min	10	PSC closed session (Executive meeting)		C. David
			PETRA III beamline P02.2		
13:10	5 min	11	Presentation of beamline	HP. Liermann	T. Schröder
	10 + 10 min		Report on beamline review by PSC member	T. Schröder	
			PETRA III beamline P01		
13:35	5 min	12	Presentation of beamline	I. Sergeev	S. DeBeer
	10 + 10 min		Report on beamline review by PSC member	S. DeBeer	
14:00	20 + 20 min	13	Scientific computing at DESY Photon Science	A. Barty	M. Heron
14:40	45 min		Break with parallel Zoom rooms		
15:25	35 min	14	PSC closed session		C. David
16:00	20 + 15 min	15	Introduction new group leader	S. Bari	A. Pearson
16:35	15 + 10 min	16	Introduction new HYIG	T.J. Lane	K. Djinovic- Carugo
17:00	20 min		Break		
17:20	10 min	17	Dates of the next meetings 2 <sup>nd</sup> – 3 <sup>rd</sup> June (SC meeting) 6 <sup>th</sup> – 7 <sup>th</sup> October 2022 (37 <sup>th</sup> PSC meeting) 24 <sup>th</sup> – 25 <sup>th</sup> November (SC meeting) 27 <sup>th</sup> – 28 <sup>th</sup> April (38 <sup>th</sup> PSC meeting) 12 <sup>th</sup> – 13 <sup>th</sup> October (39 <sup>th</sup> PSC meeting) - tbc		C. David
17:30	10 min	18	Miscellaneous		C. David
17:40	60 min	19	PSC closed session		C. David
18:40	30 min	20	Close-out (with DESY Directors)		C. David
19:10			End of the meeting		