AGENDA

27th meeting of the Photon Science Committee



Thursday-Friday, 5-6 October 2017, at DESY in Hamburg

Chair: C. David

Thursday 5 October 2017 Building 1, seminar room 1

Time		TOP		Speaker	Lead speaker				
9:40			Transfer from hotel to DESY						
General									
10:00	20 min	1	Introduction (PSC closed session)		C. David				
10:20	10 min	2	Approval of the agenda, approval of the minutes (PSC closed session)		C. David				
10:30	40+20 min	3	Report on DESY Photon Science activities and strategy	E. Weckert	C. David				
11:30	20 min		Coffee break						
Storage rings									
11:50	5+5+10 min	4	Summary evaluation - Extreme Conditions Beamline P02.2	HP. Liermann	Harald Reichert				
12:10	20+15 min	5	PETRA III status and strategy	C. Schroer	Harald Reichert				
			Lunch (seats reserved in the DESY Bistro) PSC members photo session (bldg. 1, foyer)						
FEL and cooperations									
14:15	30 min	6	PSC closed session						
14:45	20+15 min	7	FLASH status and strategy	W. Wurth	T. Pfeifer				
15:20	20+20 min	8	Water institute	G. Grübel	A. Pearson				
16:00	30 min		Coffee break						
Close-out extension beamlines									
16:30	60 min	9	Close-out visit - X-ray Absorption Spectroscopy beamline P64 and High- Energy X-ray Absorption Spectroscopy beamline P65	E. Welter	S. Huotari				
17:30	60 min	10	PSC closed session						
19:30			Dinner						

Time				Speaker	Lead speaker			
8:30			Transfer from Hotel to DESY					
PoF status report for evaluation								
8:50	10 min	11	Executive meeting (closed session of the PSC members)		C. David			
9:00	10 min	12	Introduction to status report POF	E. Weckert	C. David			
9:10	90 min	13	Feedback by PSC on status report POF 15 minutes for each competence team / Research Unit*		Depends on Research Unit*			
10:40	35 min		coffee break					
Closing session								
11:15	10 min	14	Dates of the next meetings 12 th -13 th of April 2018 (28 th PSC meeting) 11 th -12 th of October 2018 (29 th PSC meeting)		C. David			
11:25	10 min	15	Miscellaneous		C. David			
11:35	55 min	16	Closed Session of the PSC		C. David			
12:30	30 min	17	Close-out (with DESY Directors)		C. David			
13:00	60 min		Light lunch					
14:00			End of the meeting					

* Information on TOP 13

The status report consists of chapters according to the competence teams from the DESY strategy process. The chapters connected to DESY Photon Science would be send to the PSC members according to the plan below, asking them to go through the chapter and give feedback as sparring partner during the PSC meeting. We will provide more precise questions and issues to which we would value the input of PSC. (L) stands for the according lead speaker. The status report covers the reporting time 2013-2017 and moreover gives an outlook on future strategic developments for each research unit.

Mat-DMC

- Melissa Denecke (cannot be present, we would ask for written feedback)
- Thomas Pfeifer
- Simo Huotari (L)

Nano-Mat

- Henning Fris Poulsen (L)
- Jan-Dierk Grunwaldt

Bio&Soft

- Arwen Pearson (L)
- Gwyndaf Evans (cannot be present, we would ask for written feedback)
- Stefan Vogt

PETRA

- Harald Reichert (L)
- Christian David
- Andrea Somogyi

FLASH

- Stephan Eisebitt (cannot be present, we would ask for written feedback)
- Thomas Pfeifer (L)
- Maya Kiskinova

Detector development – part connected to Photon Science

• Bernd Schmitt (L)