DRAFT AGENDA

20. Meeting of the Photon Science Committee

Thursday-Friday, 8-9 May 2014, at DESY in Hamburg

Chair: M. Drescher

Thursday, 8 May 2013



Building 1, seminar room 1

Time				Speaker	Lead speaker
10:30	15 min	1	Executive meeting (closed session of the PSC members)	PSC Chair (M. Drescher)	M. Drescher
10:45	5 min	2	Approval of the agenda		M. Drescher
10:50	10 min	3	Approval of the minutes		M. Drescher
11:00	40+20 min	4	Report on the photon science activities at DESY (including recapitulation of POF III evaluation and roadmap for beamlines review; questions to the PSC)	E. Weckert	M. A. Denecke
12:00	10 min		Short break		
12:10	20+15 min	5	Status PETRA III including extension project	H. Franz/W. Drube	H. Reichert
12:45	10+10 min	6	Report on P08 evaluation (beamline scientist attending)		M. A. Denecke
13:10			Lunch (seats reserved in the DESY-Bistro)		
14:00	10+10	7	Report on P09 evaluation (beamline scientist attending)	J. Zegenhagen (guest referee)	S. Eisebitt
14:20	20+10 min	8	Status P24 (Chemical Crystallography Beamline at PEX)	W. Drube / M. Tolkiehn	G. Evans
14:50	20 min		Coffee break		
15:10	20+10 min	9	In-house activities and developments: a. Structural Dynamics in (Bio)chemistry	S. Techert	S. Eisebitt/ (M. Kiskinova)
15:40	20 min		Short break		
16:00	60 min	10	Closed session of the PSC		M. Drescher
17:00		11	Visit of PEX constructing sites	W. Drube	
			Dinner		

Friday, 9 May 2014

Building 1, seminar room 1

Time				Speaker	Lead speaker
9:00	40+20	12	Status FLASH including FLASH II project	J. Feldhaus	S. Eisebitt (M. Kiskinova)
10:00	30+10		In-house activities and developments: a. Laser Group	I. Hartl	M. Drescher
10:40	10+10		Report from Laser Advisory Committee	U. Morgner (Chair LAC)	M. Drescher
11:00	10		short break		
11:20	10	14	Dates of the next meetings (October 2015) October 9-10, 2014 (21 st PSC meeting); May 7-8, 2015 (22 nd PSC meeting);		M. Drescher
11:30	10	15	Miscellaneous		M. Drescher
11:40	40	16	Closed Session of the PSC		M. Drescher
12:20	20	17	Close-out (with DESY Directors)		M. Drescher
12:40			Light lunch and end of the meeting		

Tentative schedule of further PETRA III beamline evaluations (as a rule immediately prior PSC meeting):

2nd beamline review October 7-8, 2014 3rd beamline review May 5-6, 2015

Tentative schedule of FLASH II beamline evaluations tbd